Zdrave nehty

Zdravím Vás, dámy. Abychom meli krásné nehty, nestačí jen správná péče o ně, ale také zdravá a přirozená životospráva. Měli byste se zaměřit na přísun stopových prvků a vitamínů z běžných potravin, než stále polykat pilulky potravinových doplňků. Přírodní potraviny dodají Vašim nehtům výživu a tělu potřebné vitamíny, mastné kyseliny a stopové prvky, které jsou důležité pro růst Vašich nehtů a vlasů. Nehty rostou průměrnou rychlostí 4 mm za měsíc, takže to chce trochu trpělivost, než odrostou jejich poničené nebo roztřepené části a místo nich začnou přirůstat kvalitní nehty. CO NEHTY POTŘEBUJÍ?

Vitamín A podporuje růst, je důležitý pro výživu buněk, kostí a sliznic. Při jeho nedostatku jsou nehty i pokožka šupinaté, buňky totiž špatně vyživené a nedospělé. Vitamín A je také důležitý nejen pro vývoj spermií a vajíček. Společně s betakarotenem (provitamín A) patří do skupiny antioxidantů, které v našem neutralizují nebezpečné volné radikály, vznikající při metabolických procesech těla. Je obsažen v barevné zelenině (mrkev, paprika, rajčata, brokolice, červená řepa, tuřín,...), rybách, játrech, mléce, žloutku a máslu...

Vitamín B7 (biotin) a vitamin H - jejich nedostatek se projevuje třepením a lámáním nehtů a vlasů. Dostatek těchto dvou vitamínů zajišťuje nejen silnější a pevnější nehtry, ale zabraňuje také šedivění vlasů a jejich vypadávání. Oba vitamíny se podávají při léčbě plešatosti. Jsou obsaženy v pivních kvasnicích, brokolici, sýrech, ořeších, sóji a celozrných obilninách.

Vitamín B2 (riboflavin) patří mezi universální vitamíny. Je důležitý pro zdravou pokožku, nehty, vlasy a správnou funkci očí. Rovněž posiluje srdeční aparát, zasahuje do metabolismu cukrů, aminokyselin a tuků, čímž kladně ovlivňuje energetické přeměny v organismu. Je obsažen v mléce, kakau, tvarohu a pivu.

Vitamín B12 (kobalamin) pomáhá tělu vstřebávat bílkoviny, čímž kladně přispívá tvorbě nehtových buněk. Má rovněž vliv na vyváženost psychiky a emoční zdraví. Společně s dalšími vitamíny B-komplexu zajišťuje ochranu cévního systému - zmírňuje dopady Aterosklerózy (kornatění) a dalších cévních onemocnění a kardiosystému. Je bohatě obsažen v mléce, vejcích, sýrech, masu, vnitřnostech a některých možských řasách.

Vitamín C posiluje vlásečnicové a buněčné stěny, címž zabraňuje vzniku záděrek a otoků nehtové tkáně. Je také velmi důležitý při tvorbě kolagenu - pružnost kůže a nehtů. Je obsažen především v ovoci, listové zelenině, rajčatech, květáku, špenátu a brokolici.

 

 

 

Blog

SHELLAC TM

06.05.2012 15:57
CO JE SHELLACTM? Je to v dnešní době unikátní, super nedostižná 3UV technologie lakování nehtů. U jeho zrodu stál rozsáhlý průzkum mezi zákazníky, z něhož se vyvinula potřeba snadné aplikace, dlouhodobého nošení a v neposlední řadě snadného odstranění, to vše bez poškození...

DOPŘEJTE PÉČI SVÝM NOHÁM

23.09.2011 16:47
Péče o nohy začíná u malíčků a nikdy nekončí. Když budete pokračovat v drobných krůčcích budete spokojeni nejen Vy, ale také Vaše nohy. Chodidla i nohy to nemají v životě lehké. Nosí Vás, celou Vaší hmotnost a za rok urazí v průměru cca 210 km. Nu, a v létě si nazujeme letní sandály a čekáme od...

První zpráva

25.06.2011 15:56
Dnes byl spuštěn náš nový blog. Prosím sledujte jej, budeme se snažit přinášet vždy aktuální informace. Číst zprávy tohoto blogu je možné i přes RSS kanál.