Blog

SHELLAC TM

06.05.2012 15:57

CO JE SHELLACTM?

Je to v dnešní době unikátní, super nedostižná 3UV technologie lakování nehtů.

U jeho zrodu stál rozsáhlý průzkum mezi zákazníky, z něhož se vyvinula potřeba snadné aplikace, dlouhodobého nošení a v neposlední řadě snadného odstranění, to vše bez poškození nehtů. Zdánlivě protichůdné požadavky, nicméně po náročném vývoji se inženýrům z výzkumného centra fy CND podařilo takový produkt vytvořit.

 

ČÍM SE SHELLACTM LIŠÍ OD OSTATNÍCH PRODUKTŮ?

            Pokud budeme hovořit o Shellacu, liší se nejen svým prvenstvím na světovém trhu, ať už z hlediska toho, že to byl první produkt svého druhu, který se na trhu objevil, či z hlediska své obliby mezi nehtovými designérkami a zákaznicemi.

            Společnost CND tento výrobek uvedla na světový trh zhruba před rokem a tím dala vzniknout novému oboru v nehtové modeláži – krásné úpravě přírodního nehtu bez poškození. Jedině se Shellacem NEPILUJEME!, proto nepoškozujeme nehtové lůžko, a to ani při nanášení, ani při jeho odstraňování.

 

VRSTVENÍ

            Většina běžných laků nebo gelů vzniká tak, že se vyvine základní báze a do něj se přimíchávají pigmenty. Přidáním bílého pigmentu do červeného vznikne růžový, z červeného a žlutého zase oranžový atd. Naopak Shellac má pro každý z 24 odstínů vlastní recepturu! Více odstínů získáte unikátní technologií vrstvení. Díky tenkosti vrstvy Shellacu lze bez problémů vrstvit klidně čtyři i více vrstev na sebe. Počet barev je tím pádem téměř nekonečný, zejména když záleží i na pořadí vrstev. Navíc díky vlastní receptuře každé barvy vzniká vrstvením naprosto jedinečný a často překvapivý odstín.

 

ODSTRAŇOVÁNÍ

            Když nám Shellac odroste a je čas ho odstranit, ocení každá z nás jak snadno a rychle to jde. A jak už to bývá, za  každou jednoduchou věcí je spousta složitého výzkumu a chytrých nápadů. V každé barevné vrstvě Shellacu i Top Coatu se během vytvrzování vytvoří spousta mikroskopických okem ani nepostřehnutelných kanálků, které vedou až k podkladové vrstvě. Když tedy prst zabalíme do odstraňovacího polštářku, pronikne těmito kanálky aceton až k nerozpustné základní vrstvě a celou vrstvu Shellacu rychle rozpustí. Zbytky pak jen otřeme odstraňovacím tampónem a případný houževnatější kousek odpíchneme pomerančovým dřívkem. Žádné pilování, rovnou můžeme nanést nový Shellac nebo přetřít olejíčkem a odejít ze salonu s čistými přírodními nehty. Málokdo by řekl, že na nich ještě před deseti minutami byla nejodolnější barva na trhu.

 

VÝDRŽ

            Jak dlouho Shellac vydrží a co všechno snese? Dá se říci, že snese prakticky cokoliv. Se Shellacem si můžete mýt hlavu, vrtat se v zahrádce, koupat se v moři, prostě cokoli chcete. Při správné aplikaci vydrží stále stejný jako první den celých 14 dní.

            Dle zkušenosti mých zákaznic, které pracují ve školách a v kancelářích, tzn. v prostředí, kde nepřicházejí ruce tak často do styku s vodou, mohu říci, že jim Schellac vydrží až 21 dní, poté se začne loupat a musí se odstranit.

            Pracuji také jako pedikérka a mám zákaznice, kterým Schellac nanáším také na nehty prstů nohou. Protože se prsty nohou méně mastí, vydrží na nich Shellac až 6 týdnů i více, odstranit se musí z důvodu značného odrůstu.

 

VARIABILITA

           Se Shellacem se nemusíte omezovat je na celobarevný nehet ať už z jednoho odstínu nebo z více vrstvených. Stejně tak lze vytvořit perfektní francii nebo se pustit do libovolného zdobení - do Shellacu lze zakomponovat také glitry nebo kamínek.

 

SHELLAC NENÍ GEL-LAK

            Ostatní značky mají většinou slovo gel už přímo v produktu. A opravdu mají složením blíže ke gelům, nanáší se v silnější vrstvě a hůře se odstraňují, Čím silnější vrstva, tím snadněji také dojde k případnému odchlípnutí. Výrobce Shellacu netvrdí, že by gel-laky byly nekvalitní – je to prostě úplně jiný výrobek. Popularita Shellacu navíc přinesla na trh i jiné napodobeniny s názvem Shelack nebo Shellak, které se k nám občas dováží z Polska. Podobnost s originálem končí samozřejmě už u názvu……

            Naše Nehtové a pedikérské studio D&D používá výhradně SHELLACTM firmy CND a je certifikovaným salónem pro jeho používání.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOPŘEJTE PÉČI SVÝM NOHÁM

23.09.2011 16:47

Péče o nohy začíná u malíčků a nikdy nekončí. Když budete pokračovat v drobných krůčcích budete spokojeni nejen Vy, ale také Vaše nohy.

Chodidla i nohy to nemají v životě lehké. Nosí Vás, celou Vaší hmotnost a za rok urazí v průměru cca 210 km. Nu, a v létě si nazujeme letní sandály a čekáme od nich, že budou vypadat jako po pedikúře. Abychom své nohy i chodidla mohli v létě vystavit všem na odiv, potřebujeme čas a trošku zručnosti, musíme jim dát dostatečnou péči. Nohy si to za svou práci zaslouží. Aby se Vaše nohy v létě líbily, dopřejte jim po celý rok péči, mažte je alespoň každý den a jednou, či dvakrát týdně jim dopřejte relaxační koupel. Na promazání kůže a koupele používvejte raději přírodní přípravky a bylinkami, ne vazelíny, ty pouze zalepí póry v kůži a moc nehydratují. Z přírodních přípravků na hydrataci chodidel je vhodné např. bambucké máslo, kakaové máslo, krémy na jejich základě s konopím, hřebíčkemn skořicí a myrhou atd. Tyto krémy se dobře vsáknou a krásně hydratují kůži. Na koupele používejte sůl z Mrtvého moře, Rochovu sůl nebo Prešovskou koupelovou sůl apod. Váš pedikér Vám rád poradí kde tyto přípravky koupit.

Péče o nohy začíná již správným výběrem obuvi. Pokud si totiž koupíte nepadnoucí obuv, která tlačí, budou Vaše nohy úpět jako ve vězení. Nejlépe se cítí v přírodních materiálech - kůže, textil, lýko, a ne levná koženka od Vietnamců, ať je sebe více líbivá. Důležitá je také pružná podrážka, která podporuje svalstvo a zároveň zaručuje dostatek svobody a pohybu. Boty by Vám měly sedět jak na délku, tak také na šířku. Pokud prstům neposkytnete ve předu dostatek místa, mohou se zkřivit, vznikají tzv. kladívkové prsty s bolestivými otlaky na špickách prstů pod nehty, které se později mohou vyvinout také v tzv. kuří oko. Pokud již k takové situaci dojde, svěřte se do rukou svého pedikéra, který Vám nejen tyto bolestivé otlaky, kuří oka, odtraní ale také uleví od bolesti.

Zrohovatělá kůže umí také dost potrápit. Nejenže je nevzhledná, může také praskat, někdy až do krve. Pemza ani struhadlová rašple Vám moc nepomůže. Mám zkušenost, že stav kůže ještě zhorší. Kůže po použití pemzy nebo rašple je později vysušená, drsná a praská a také více roste. Představte si bramboru, kterou strouháte na bramborové placky, také je celá rozdrásaná a jsou v ní stopy po struhadle. Nu, a takto podobně vypadá kůže na Vašich chodidlech. V případě, že máte problémy se ztvrdlou kůží, otlaky atd. vyhledejte si svého odborníka - pedikéra. Je to profesionál, který Vám velmi dobře poradí, protože Vám chce pomoci a poradit, co dělat a jak o nohy pečovat, aby byly krásné a stále svěží. Věřte mi, Vaše nohy Vám to oplatí, budou Vás raději a z vesela nosit dál.

Mykóza. Ze své zkušenosti vím, že mnoho lidí mnohdy ani netuší, že jí trpí, protože nebolí a někdy také ani nesvědí. Mykóza, plísňové onemocnění, především nehtů nebolí. Nehet je houbovitý, žlutý až modročerný, drolivý a zapáchá. Z mykózy nehtů se může vyvinout také mykóza kůže a boj s nimi je během na dlouhou trať. Onemocnění nehtů, či kůže mykózou je v současnosti běžné, nemáte se za co stydět. Pokud si nejste jisti, zda ji máte, navštivte dermatologa - kožního lékaře, který to zjistí a doporučí léčbu. Mykóza je však odrazem vnitřního prostředí našeho těla, takže se léčí podáváním léků ve formě tablet. Jenže tyto léky zatěžují játra a ledviny, takže pokud chcete tuto léčbu podstoupit musíte mít svá játra a ledviny v naprostém pořádku. A to nemá každý, takže pak přicházejí na řadu různé masti a mastičky a dlouhý běh... Existují také přírodní přípravky, jako např. chytrá houba, která se mykózou živí. Ve své pedikúrní praxi používám a doporučuji vyzkoušený 100% přírodní olej s bylinkami. Jmenuje se Mykotik a vyrábí ho jeden krásný člověk v Čechách, říkám mu "olejový mág", protože vyrábí také jiné věcičky. Olejíček Mykotik se nedá koupit v lékárně, pokud o něj máte zájem, napište a promluvíme si o něm, třeba i osobně. Nehty se olejem mažou každý den ráno a večer, nehty po měsíci krásně regenerují, mykóza pomaličku ustupuje. Příroda je prostě mocná čarodějka. Možná Vám Váš pedikér poradí něco jiného, měli by jste však mít na paměti, že by jste si měli pročistit své tělo a změnit jeho vnitřní prostředí, také s tím Vám mohu pomoci.

 

Muži, nestyťe se! Také Vy, kteří pevně stojíte celý život na nohou, dopřejte svým nohám odstatečnou péči, oplatí Vám to. Nu, a pedikérky jsou celkem hezké a příjemné dámy, které se s Vašima nohama rády pomazlí. Nejsou to žádné šeredky ani čarodějnice.

Takže nashledanou příště....

První zpráva

25.06.2011 15:56

Dnes byl spuštěn náš nový blog. Prosím sledujte jej, budeme se snažit přinášet vždy aktuální informace. Číst zprávy tohoto blogu je možné i přes RSS kanál.