SHELLAC TM

06.05.2012 15:57

CO JE SHELLACTM?

Je to v dnešní době unikátní, super nedostižná 3UV technologie lakování nehtů.

U jeho zrodu stál rozsáhlý průzkum mezi zákazníky, z něhož se vyvinula potřeba snadné aplikace, dlouhodobého nošení a v neposlední řadě snadného odstranění, to vše bez poškození nehtů. Zdánlivě protichůdné požadavky, nicméně po náročném vývoji se inženýrům z výzkumného centra fy CND podařilo takový produkt vytvořit.

 

ČÍM SE SHELLACTM LIŠÍ OD OSTATNÍCH PRODUKTŮ?

            Pokud budeme hovořit o Shellacu, liší se nejen svým prvenstvím na světovém trhu, ať už z hlediska toho, že to byl první produkt svého druhu, který se na trhu objevil, či z hlediska své obliby mezi nehtovými designérkami a zákaznicemi.

            Společnost CND tento výrobek uvedla na světový trh zhruba před rokem a tím dala vzniknout novému oboru v nehtové modeláži – krásné úpravě přírodního nehtu bez poškození. Jedině se Shellacem NEPILUJEME!, proto nepoškozujeme nehtové lůžko, a to ani při nanášení, ani při jeho odstraňování.

 

VRSTVENÍ

            Většina běžných laků nebo gelů vzniká tak, že se vyvine základní báze a do něj se přimíchávají pigmenty. Přidáním bílého pigmentu do červeného vznikne růžový, z červeného a žlutého zase oranžový atd. Naopak Shellac má pro každý z 24 odstínů vlastní recepturu! Více odstínů získáte unikátní technologií vrstvení. Díky tenkosti vrstvy Shellacu lze bez problémů vrstvit klidně čtyři i více vrstev na sebe. Počet barev je tím pádem téměř nekonečný, zejména když záleží i na pořadí vrstev. Navíc díky vlastní receptuře každé barvy vzniká vrstvením naprosto jedinečný a často překvapivý odstín.

 

ODSTRAŇOVÁNÍ

            Když nám Shellac odroste a je čas ho odstranit, ocení každá z nás jak snadno a rychle to jde. A jak už to bývá, za  každou jednoduchou věcí je spousta složitého výzkumu a chytrých nápadů. V každé barevné vrstvě Shellacu i Top Coatu se během vytvrzování vytvoří spousta mikroskopických okem ani nepostřehnutelných kanálků, které vedou až k podkladové vrstvě. Když tedy prst zabalíme do odstraňovacího polštářku, pronikne těmito kanálky aceton až k nerozpustné základní vrstvě a celou vrstvu Shellacu rychle rozpustí. Zbytky pak jen otřeme odstraňovacím tampónem a případný houževnatější kousek odpíchneme pomerančovým dřívkem. Žádné pilování, rovnou můžeme nanést nový Shellac nebo přetřít olejíčkem a odejít ze salonu s čistými přírodními nehty. Málokdo by řekl, že na nich ještě před deseti minutami byla nejodolnější barva na trhu.

 

VÝDRŽ

            Jak dlouho Shellac vydrží a co všechno snese? Dá se říci, že snese prakticky cokoliv. Se Shellacem si můžete mýt hlavu, vrtat se v zahrádce, koupat se v moři, prostě cokoli chcete. Při správné aplikaci vydrží stále stejný jako první den celých 14 dní.

            Dle zkušenosti mých zákaznic, které pracují ve školách a v kancelářích, tzn. v prostředí, kde nepřicházejí ruce tak často do styku s vodou, mohu říci, že jim Schellac vydrží až 21 dní, poté se začne loupat a musí se odstranit.

            Pracuji také jako pedikérka a mám zákaznice, kterým Schellac nanáším také na nehty prstů nohou. Protože se prsty nohou méně mastí, vydrží na nich Shellac až 6 týdnů i více, odstranit se musí z důvodu značného odrůstu.

 

VARIABILITA

           Se Shellacem se nemusíte omezovat je na celobarevný nehet ať už z jednoho odstínu nebo z více vrstvených. Stejně tak lze vytvořit perfektní francii nebo se pustit do libovolného zdobení - do Shellacu lze zakomponovat také glitry nebo kamínek.

 

SHELLAC NENÍ GEL-LAK

            Ostatní značky mají většinou slovo gel už přímo v produktu. A opravdu mají složením blíže ke gelům, nanáší se v silnější vrstvě a hůře se odstraňují, Čím silnější vrstva, tím snadněji také dojde k případnému odchlípnutí. Výrobce Shellacu netvrdí, že by gel-laky byly nekvalitní – je to prostě úplně jiný výrobek. Popularita Shellacu navíc přinesla na trh i jiné napodobeniny s názvem Shelack nebo Shellak, které se k nám občas dováží z Polska. Podobnost s originálem končí samozřejmě už u názvu……

            Naše Nehtové a pedikérské studio D&D používá výhradně SHELLACTM firmy CND a je certifikovaným salónem pro jeho používání.